Érdekességek

1, A Marina and the Diamonds színpadi nevének kapcsán először sokan azt gondolják, hogy a Diamonds szócska az együttesére vonatkozik. Holott ez nem így van, ugyanis a rajongóit nevezi Diamondsként, vagyis gyémántokként.

2, Legelső albumát, a Mermaid vs. Sailort teljes egészében ő készítette, a dalok szövegétől a zenei alapig. Mivel zeneileg egyáltalán nem volt képzett, így meg kellett tanulnia zongorázni, teljesen egyedül. A zenét végül az Apple egyik alkalmazásával a GarageBanddel készítette el. Az album a MySpace oldalán volt elérhető.

3, 2016 óta egy párt alkot a Clean Bandit basszusgitárosával, Jack Pattersonnal.

4, Marinának szinesztéziája van. A szinesztézia olyan mentális jelenség, amelyben egyik érzékszerv által keltett benyomás automatikusan aktivál egy másik érzetet, tehát például a betűkhöz vagy számokhoz az ember akaratlanul is színeket társít.

5, 2012 nagy részében Marina parókát hordott, mivel elroncsolódott haját rövidre kellett vágnia. Ezután vett egy parókát, a haj gyökereknék sötétre festette, hogy valódi hajnak tűnjön, majd egy szalaggal felkötötte. Így alakult ki Electra Heart jellegzetes külseje.

6, Legelső albumának, a The Family Jewels dalainak nagy részét Marina írta, míg az Electra Heart esetében több író is segédkezett munkájában. Harmadik albumát, a Frootot csupán egy segéd producer jelenlétében hozta létre annak érdekében, hogy eltávolodjon a sablonos pop sztár képtől.

7, Legelső munkáját 9 évesen szerezte, gyümölcsszedőként. Ám 3 nap után kirúgták, mivel a terület olyan részére ment leszedni a gyümölcsöket, ahol nagyobbak voltak, hogy gyorsabban tele tudja szedni a kosarát.

8, Divatstílusa miatt több női ruha üzletlánc is szerette volna, ha az ő ruhájukat hordaná. 2011-ben így vált a Selfridges számára élő próbabává. Megtervezhette a saját kirakatát, és időnként még ő maga is megjelent benne manökenként.

9, Két hónapig egy benzinkúton is dolgozott. Ahhoz, hogy valóra válthassa énekesi álmait, Londonba kellett költöznie, amihez némi pénzre volt szüksége. Mivel ahol éltek, nem volt túl sok munka lehetőség, így benzinkutas lett, és elvállalt minden lehetséges műszakot.

10, Amikor a koncertjein előadta a Hollywood című számát, a színpadon hatalmas hamburgerekkel és kólával komédiázott.